19 Kasım 2009 Perşembe

50 Amazing Jquery Examples- 50 Jquery Örneği

Bu linki paylaşmadan edemeyecektim.
Link her biri birinden muhteşem Jquery örnekleri mevcut.
Link

Windows'un yeni olan bir ürününü kullanıp da  sorunsuz olarak, arkama yaslanarak kullandığımı nerede ise hatırlamam.
Windows 7 çıkmış vista gibi belleğe tecavüz etmediği söylediler sevindik.XP gibi her şeyi destekleyecek dediler eski teknolojiler desteklemedi.Eyvallah dedik Sonra Windows 7 üzerine çok az zahmetle sanal windows XP kurulabiliyor dediler onada sevindik ve hemen kurduk ama oda nesi hemen bir hata :(
verilen hata şöyle ;
windows virtual pc donanım yardımlı sanallaştırma gerektirir.sistemde donanım yardımlı bir sanallaştırma desteği yok.
Hatanın nedeni benim yeni aldığım bilgisayarın işlemcisin sanallaştırma desteği yokmuş.
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37251 asdresinde Intel® Virtualization Technology koçaman NO yazmışlar.(Arkadaşım.... işlemcinin böyle bir desteği yoksa niye bana 500 MB indirtiyorsun hadi indirtdin niye kurduruyorsun.Hadi Kurdurdun niye çalışmıyorsun. ilginç ya !)

Bende çözüm olarak ne yapacağım. Hemen gidip sanallaştırılmış windows XP makinamdan kaldırıp.Yerine canavar gibi VMWARE kuracağım.

18 Kasım 2009 Çarşamba

Click Once güncelleştirme sonrası eski dosyaları siler mi ?

Bu konuyu oldukca merak etmekteydim.Acaba Clickonce güncelleştirmeleri sürekli bilgisayarımızda depolatıyor mu? yoksa eskisini sil yenisini kur şeklinde bir yapımı izliyor bunun için basit bir deney yaptım.Önce Programın boyutuna baktım ve güncelleştirme sonrasındaki boyutu ile karşılaştırdım.Nerede ise boyutları Aynı.....



Click Once Dosyaları Nereye Kaydeder

Merhabalar bu yazıda ClickOnce ile ilgili küçük bir deneyimimi paylaşmak istiyorum.
ClickOnce bir yayın hazırladığınızda eğer ki The Application is Avaliable Online As Well seçeneği seçtiğinizde Başlat altına bir kısayol atacaktır ve bu kısayol sayesinde programı çalıştırabileceksiniz.Peki OnceClick kısayolu hangi yolu açıyor.bunu öğrenmek için sakın kısayol sağ tuşla tıklayıp uygulama yolunu size vereceğini düşünmeyin. :) Yolu almak için yayınladığım exe dosyası üzerine Environment.CurrentDirectory diğerek bize çalıştığı yolu vermesini sağlayabiliriz.
Yol şu şekilde oluyor:
C:\Documents and Settings\Kullanıcı\Local Settings\Apps\2.0\AQ60BXPJ.3XC\VTKRXTPY.6KR
yoldan da anlaşılacağı üzere kırmızı ile yazılan kısım sabit olarak geliyor.geriye kalan yolları ise clickonce kendisi rasgele üretiyor.

iyi çalışmalar

Merge Deyimi

Merge Deyimi:
SQL Server 2008 ile gelen diğer bir yenilik olan Merge deyimi ile duruma göre insert veya update yapabiliyoruz. Yani prosedürümüz içerisinde Merge ve Matched deyimlerini kullanarak kaydı bulabiliyorsak güncelleme bulamıyorsak kayıt ekleme yapabiliyoruz. Merge deyimi için aşağıdaki örneği inceleyebilirsiniz.

MERGE INTO StokHareket h
USING Stok s ON s.StokID = h.StokID
WHEN MATCHED THEN UPDATE SET h.Adet = s.Adet
WHEN NOT MATCHED THEN INSERT (StokID, Adet)
VALUES (s.StokID, s.Adet)

2 Kasım 2009 Pazartesi

sql iki sutunu birleştirmek

sql de iki tabloyu birleştirmek çoğu zaman gerekli bir işlem.ve birleştirme + operatoruyle yapılıyor.fakat iki tipde int ya sayısal olarak tanımlı ise ozaman birleştirme işlemi yeri + toplama olarak kullanılıyor bu nedenle sutunların tipini metinse bir şeye dönüştürmek oldukca iyi bir iş olur.
Not: str fonksiyonuda kullanılabilir.

select CAST(Year AS nvarchar) +'--' + CAST(Age AS nvarchar) AS 'ColCombined' from tbJobs

1 Kasım 2009 Pazar

Crimsonland Bitirdim


50.Bölüm sonunda adada kan gövdeyi götürürken bir resim. :)
Crimsonland oyunu bilmeyenler için öncelikle oyun ile ilgili biraz bahsedeyim.
indirebilirsiniz. Oyun demo olarak indirildiği için ilk 10 bölüm açlıyor.Ama demo olsada direnme ve nişanlama bölümleride sınırsız olarak oynanıyor.Amaç bir adadasınız.Ve yaratıklar size tecavüz etmek istiyor :) Sizde onlara kuru sıkıyla direniyorsunuz.Daha sonrada yaratıkları öldürdüğünüzde inanılmaz silahlar çıkıyor ve yaratık tecavüzünden paçayı yırtmış olarak yeni bir bölüme giriyorsunuz.
Benim bitirdiğim bölümler ise 50 bölüm ve 40 dan sonraki her bölüm bir diğerinden daha zor.